Traningen

Overval Training

Elke onderneming die met geld werkt, loopt het risico doelwit te worden van een overval. Het zal nooit lukken dit risico helemaal uit te bannen, maar door preventieve maatregelen kan de kans op een overval wel tot een minimum beperkt worden. Een overvaller wil zo snel mogelijk weg met zoveel mogelijk geld. Het is dus zaak om ervoor te zorgen dat er weinig geld te halen valt en het bovendien lastig is om bij dat geld te komen. Laat een overval je niet overvallen! PD Security training & advies in criminaliteitspreventie heeft hiervoor een passende training. Tijdens deze training krijgt u praktische tips over preventie en als het u dan toch overkomt, hoe u moet handelen tijdens-/ en na een overval. Hoofdlijnen inhoud van de Overval training

1. Persoonlijke ervaringen. (Bewust stil staan bij ervaringen van cursisten).
2. Inleiding over overvallen & geweld. (Achtergrond informatie en cijfers).
3. De maatschappij. (Informatie over de huidige maatschappij).
4. R.A.A.K. principe. (Gedragregels tijdens een overval).
5. Na de overval. (Procedure afspraken met politie).
6. Beschrijving daders. (Formulieren invullen).
7. Veiligheidsplan. (10 gulden regels).
8. Camerasystemen als middel tegen overvallen. (Voorwaarden).
9. Opvang na traumatische gebeurtenissen. (PTSS).
10. Overval simulatie. (PD Security zorgt er ALTIJD voor dat de overval simulatie VEILIG gebeurt)..

Tijdens de training krijgen cursisten een videoband te zien over dit onderwerp. Tijdens de training krijgen cursisten een workshop spanningsoefeningen aangeboden. Door het aanreiken en leren van deze technieken kunnen deelnemers in spanningsvolle momenten zich zelf beter onder controle houden.
Tevens is er aan het einde van de presentatie gelegenheid om vragen te stellen. Overval training duurt ongeveer 3 uur (dagdeel) en is interactief.
Hierbij is inbegrepen een PowerPoint presentatie, een video film en een hand-out. De training wordt op locatie (winkel na sluitingstijd) gegeven aan een groep van maximaal 12 cursisten per training.

Bekijk Trainingen Contact